Een heuse cadeaubox zoals je er zelden één krijgt: zomaar 21 gratis te beluisteren meditaties en dan nog niet van de eerste de beste madammen.  Een snoozemeditatie duurt 9 minuten, een excuus om het niet te doen is moeilijk :-)

Goedgezind starten of gewoon een reset in je dag

Actrice Hilde De Baerdemaeker, radiopresentatrice Evi Hanssen en dokter Jutta Borms praten je met 21 gratis geleide meditaties goedgezind de dag in. De meditaties zijn gratis omdat ze op een laagdrempelige wijze zoveel mogelijk mensen willen bereiken. Het is dus écht een cadeautje van deze straffe madammen.

Filosofie

Desalniettemin zit er een doordachte strategie achter het concept. Negen minuten is niet alleen de standaardtijd om je wekker ’s morgens te snoozen, het is ook de tijd die iéderéén écht kan vinden in een dag. Even iets checken op je social media duurt meestal langer.

De meditatie challenge duurt 21 dagen en dat zou ook de periode zijn die een mens nodig heeft om een gewoonte aan te leren. Dus de kans is groot dat je door deze heilzame mini-meditaties een regelmaat wil inbouwen in je leven. Overigens, de meditaties zijn ook gewoon zen-momentjes. Evengoed gebruik je deze weldoende momentjes tijdens een middag (power-)nap of gewoon als tussendoortje om jezelf eens te resetten.

Maar evenzo is het aftellen tot 21 maart: start van de lente, start van mooie tijden !

Ga dus zeker es een kijkje nemen op hun website of hun Instagrampagina. Het is een lust voor oor én oog. Deze straffe madammen lieten zich begeleiden door straffe teamleden zoals Kurt Stallaert die tekende voor de schitterende foto’s en Patrick Hamilton voor de fantastische achtergrondmuziek.

Waar vind ik deze meditaties?

Vanaf 1 maart wordt er telkens 1 nieuw audiobestand gepost met afwisselend Hilde, Evi of Jutta. De MP3 tracks vind je op de verschillende kanalen via hun website: nognegenminuten.be

Zoek je nog meer inspiratie? Op deze pagina vind je een verzameling van de beste gratis geleide meditaties.

Na de gratis meditaties … nu het boek

We hebben er lang naar uitgekeken en eindelijk is het zover. Op 21 september verschijnt nu ook het boek “Nog 9 minuten”.

Het boek verschijnt zowel als paperback als e-book, vanaf € 9,99. In ongeveer 240 pagina’s vertellen Hilde De Baerdemaeker, Evi Hanssen en Jutta Borms over hun ervaringen.

Er zijn 3 hoofdrubrieken: Slaap, Snooze en Sneaky met elk 7 thema’s. Inspiratie aan voor elk moment van de dag. Zo vind je in “Sneaky” de thema’s Rust midden in de drukte, Adem jezelf gezond, Toilettime-out, Vakantie, Peptalk, Buiten in de natuur en Bewust wandelen.

Op het einde van ieder thema vind je ook de QR-code die je rechtstreeks naar de bewuste meditatie brengt. Handig!

Het is een handig boek met heel mooie foto’s waar je lang plezier aan zal hebben! Aanrader dus. Je kan het boek hier bestellen.

Deze artikels zijn mogelijks ook interessant voor jou