Inleiding: Waarom is balans in het leven belangrijk?

We moeten in de eerste plaats voor onszelf zorgen om de best mogelijke versie van onszelf te zijn. Er zijn veel zaken die we kunnen doen om ons leven in balans te houden: een routine ontwikkelen, voor onze fysieke en mentale gezondheid zorgen en goede relaties aangaan om er een paar te noemen. Maar hoe werkt dat in de praktijk?

Door een aantal eenvoudige stappen te volgen, kan men een burn-out of negatieve gedachten en gevoelens voorkomen. Hoewel dit artikel niet bedoeld is als een allesomvattende lijst, zijn hier enkele tips over hoe u ervoor kunt zorgen dat u een gezond evenwicht in het leven behoudt.

Neem regelmatig een pauze

Je mentale gezondheid vaart er wel bij wanneer we onszelf regelmatig een pauze gunnen tijdens de drukte thuis of op het werk. Trek jezelf tijdens de dag eens terug van je bezigheid. Hierdoor vergroten we onze denkkracht en zetten we stress om in productieve en creatieve energie.

Eet gezond: Als je gezond eet, heb je meer energie om de dag door te komen.

Ken je het gevoel na het eten van een ongezonde maaltijd? Op een guilty pleasure na (wat overigens zeker eens kan en mag!) voelde je je waarschijnlijk moe en opgeblazen en helemaal niet energiek.

Bewust en met regelmaat gezond eten maakt je wel degelijk energiek. Je lichaam zal je dankbaar zijn dat je ervoor hebt gekozen om het te voeden met gezond voedsel. Je voelt je beter en hebt meer energie. Gezond eten heeft veel voordelen!

Schakel de automatische piloot in

Onze hersenen hebben het natuurlijke vermogen o