HARVEL-AW3HO Wil je eens een weekend ontspannen en ontstressen, maar op de manier die jij zélf wil? Wel, een weekendworkshop met Hans Kloosterman in november in het Nederlandse Zeeland kan iets voor jou zijn (vanuit België ongeveer anderhalf uur rijden). Een heerlijke cocktail van ontspannen, ontstressen, mindfulness, meditatie en yoga staan op het menu. En het fijne is dat jij zelf bepaalt wat je tot jou neemt!

Ontspannen en ontstressen op de manier die JIJ wil!

Mindfulness, mediteren, yoga en veel meer aan het strand van Renesse (NL-Zeeland) in een luxe-setting! Je krijgt een één- of tweepersoonskamer in een luxe duinappartement of duinvilla.

Er zijn 12 programmaonderdelen die je kan volgen. Op de website staat het basisprogramma van de retraite die een richtsnoer is want er wordt ingespeeld op wat de groep op dat moment nodig heeft. De thema’s zijn stress reductie, concentreren, herstel van burn out, aanwezig zijn in het moment, acceptatie, loslaten, zijn in plaats van doen, herkennen van je automatische denk- en gedragspatronen (de zg. automatische piloot) …

BIJZONDER: niets is verplicht om aan deel te nemen. Je bent vrij om te doen wat je wilt.
Tijdens dit weekend wordt de juiste aandacht en concentratie getraind om in het moment aan te komen en om van hieruit te gaan leven.
Hans Kloosterman laat je dit weekend voelen, ervaren en helder krijgen waar je wel en waar je geen energie van krijgt in je leven en hoeveel tijd er aan te besteden.
Tijdens dit weekend wordt de juiste aandacht en concentratie getraind om in het moment aan te komen en om van hieruit te gaan leven.

Bekijk hier de ervaring van Liesbeth na de yoga en mindfulness workshop “Leven vanuit je hart” ingericht door Hans Kloosterman

NB. Onze website heeft geen enkel band met Hans Kloosterman en ontvangt derhalve voor dit artikel uiteraard geen vergoeding.

Doe mee wat je wil

Ontvang Hatha en Yin yogalessen om de spanning uit je fysieke lijf en geest te halen.
Leer mediteren volgens de traditionele Hindoeïstische en Boeddhistische methoden.
Doe mee aan verstilling- en concentratiemeditatie om de geest te verstillen.
Ontdek inzicht- analytische meditatie om je fysieke, emotionele en mentale lichaam beter te leren kennen.

Door verstilling leer je meer te gaan leven vanuit je zacht mild hart en buik.
Je leert vanuit het NU te leven. Daar waar en op het ogenblik dat alles plaats vindt en je enige realiteit is die beïnvloed kan worden.

Tijdens de stiltewandeling kun je inzicht krijgen in jezelf en ervaren dat de onderlinge verbondenheid in de groep juist groter kan zijn zonder woorden.

Wie is Hans Kloosterman ?

Hans Kloosterman is een begrip voor heel wat mindfulnesstrainers en mensen die professioneel bezig zijn omtrent mediteren, yoga e.a. Zijn curriculum is niet zomaar te vatten in een paragraaf hier.

Zijn bijzondere levensloop van succesvol ondernemer naar monnik, zijn gevoel voor humor maken en zijn immense expertise maken zijn workshops een uniek gebeuren. In zijn boek Van snob tot monnik beschrijft hij zijn levensloop en ervaringen, inclusief zijn ontmoeting met de Dalai Lama in 2006. Zijn boek is zeker een aanraden en heel erg inspirerend, maar wil je in een notendop meer weten over Hans Kloosterman dan lees je hier een leuk artikel verschenen in Libelle, op zijn eigen website hanskloosterman.com.

Gratis meditatie

Op verschillende plaatsen vind je gratis meditaties van Hans Kloosterman. Google is your friend :-)

Hier staat een link bijvoorbeeld naar een meditatie van dik een half uur. Deze audiomeditatie brengt je op een liefdevolle manier bij jezelf. Met deze track mediteer je op je emoties, zodat je betere keuzes kunt maken op je levenspad. 

Waar-Wanneer

Vrijdag 25 november 2022
tot
Zondag 27 november 2022
Renesse (NL-Zeeland)

Deze boeken hebben we gelezen en zijn aan te raden

Vzw Mudita ontvangt een kleine vergoeding. Je aankoopprijs is 100% identiek dan dat u rechtstreeks zou bestellen en je helpt ons onze sociale doelstellingen te verwezenlijken.
Deze artikels zijn mogelijks ook interessant voor jou

Deel je mening

Heb je interessante of leuke links die je wil delen ?
Of wil je gewoon je mening kwijt?
Een nuttige aanvulling? Graag!
Schrijf hieronder je bericht (e-mailadres niet verplicht).