“De automatische piloot” en “de achteruitkijkspiegel” zijn termen die vaak opduiken in de context van mindfulness- en heartfulness trainingen. De achterliggende visie is evenwel geen exclusiviteit van mindfulness of aanverwante.

De bekende Amerikaanse coach, spreker en schrijver Tony Robbins (echte naam Anthony Mahavorick) gebruikt de metafoor “de achteruitkijkspiegel” ook al 28 jaar in zijn trainingen. Robbins coachte onder anderen wereldleiders zoals George Bush, Bill Clinton en Michail Gorbatsjov. Tony Robbins wordt ook beschouwd als één van de exponenten van de New Age beweging. Zijn trainingen zijn gebaseerd op de NLP-methodiek.

“The past is like using your rear-view mirror in the car: It’s good to glance back and see how far you’ve come but if you stare too long you’ll miss what’s right in front of you.”

Dichter bij huis lazen we een treffende vertaling in het  gratis ebook “3 simpele stappen naar meer geluk” van Erik Van Vooren. Het boekje telt twaalf bladzijden met vlot geschreven tips en in hoofdstuk drie krijg je nog een rits inspirerende mijmeringen die je misschien kunnen inspireren bij het reflecteren over de gebeurtenissen in je dagelijkse leven. Overigens bespreken we binnenkort ook één of meerdere van zijn inspirerende boeken.

Uit “3 simpele stappen naar meer geluk” van  Erik Van Vooren komt dit citaat:

“Als je auto rijdt en alleen maar in de achteruitkijkspiegel kijkt, kan je niet voor je kijken en kom  je nergens.  Zo ook met onze focus op het verleden. Als je voortdurend blijft terugdenken aan wat er is geweest, kan je niet waarnemen wat er in het nu gebeurt”

De blog van Erik Van Vooren is ook meer dan de moeite waard om es te grasduinen, en al zeker omdat je er dat gratis ebook vindt. Erik Van Vooren is welbekend als enterTrainer in managementkringen. Erik Van Vooren naar de website van Erik Van Vooren

Deze artikels zijn mogelijks ook interessant voor jou