Psychiater Edel Maex is een van de grondleggers van Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) in België. Hij startte indertijd met een achtwekentraining gebaseerd op het stressreductieprogramma van Jon Kabat-Zinn.

Edel Maex is verbonden aan het ziekenhuis ZNA Middelheim te Antwerpen. Hij schreef onder andere ‘Mindfulness – Leven in de maalstroom’, ‘Werken met mindfulness’, ‘Open mind – Anders kijken naar de werkelijkheid’ en ‘Dit is de plaats – Over zen, mindfulness en mededogen’.

Op de inspirerende website ‘Leven in de maalstroom’ vind je heel wat nuttige informatie over mindfulness en heartfulness. Je vindt er talrijke teksten, data van vormingsdagen en ook een aantal gratis downloads.

Iedere maand spreekt Edel een nieuwe geleide meditatie van 15 minuten in, telkens opnieuw vers en in het ogenblik ontstaan, zonder enige andere vooropgezette bedoeling. Die kan je zomaar downloaden.

Edel Maex / leven in de maalstroom

Verder vind je op zijn website een activiteitenkalender met data waarop er mindfulness training gegeven wordt aan volwassenen en de bijhorende terugkeerbijeenkomsten. Je kan er online inschrijven. Tevens zijn er specifieke trainingen zoals “communicatie en mindfulness” en specifieke modules “Professionele vorming voor zorgverleners Mindfulness/Naar het hart van Mindfulness.

Jaarlijks kan je via de website ook inschrijven op de tweedaagse Vakantie Mindfulness Retraite in Westmalle.