We hadden het eerder al regelmatig over geleide mindfulness en heartfulness meditaties en de zin en toegankelijkheid van dit medium. Als je zelf op zoek gaat naar geschikte Nederlandstalige oefeningen in MP3 om te downloaden ben je wel even zoet. Nochtans zijn er op het internet heel wat gratis downloads te vinden.

60 nieuwe gratis oefeningen om te downloaden toegevoegd

Hieronder vind je de volledige lijst met de links naar nieuwe oefeningen en downloads die we vonden. Deze keer hebben we ons vooral gefocust op bodyscanoefeningen, zowel kort als lang. Maar ook andere oefeningen zoals zitmeditaties, of adem, aandacht, Berg en Meer komen aan bod. Onderaan het artikel vind je tevens ook nog de link naar onze overzichtspagina met alle andere meditatieoefeningen en regelmatig updaten we die. Veel plezier er mee!

Credits

Credits gaan uiteraard volledig naar de makers van de downloads die ze gratis ter beschikking stellen. Wijzelf hebben hier geen enkele verdienste aan. De tracks en MP3’s staan dan ook niet op onze eigen servers. Op de sites waarnaar we verwijzen kom je direct op de downloadpagina van de mindfulness oefeningen, maar meestal vind je verder op de desbetreffende websites ook andere leuke informatie.

Nieuwe downloads (Nederlandstalig)

Mindfulcentrum (link website)

Suzan Oostvogels is psycholoog en trainer in Dordrecht. Haar missie is onder andere zoveel mogelijk mensen te laten schitteren om zo de wereld een stukje mooier te maken. Ze helpt drukke twintigers en dertigers hun eigen missie te leven, hun unieke talenten in te zetten en hun leven vorm te geven vanuit meer rust, ruimte en plezier. Haar nieuwe site is ook zeer informatief en hoe-dan-ook een bezoekje waard!
(Link downloadpagina audiotracks)

Mindfulness Bodyscan meditatie
Mindfulness Korte Bodyscan meditatie
Mindfulness Zitmeditatie – Adem
Mindfulness Zitmeditatie – Meerdere focuspunten
Mindfulness 3 minuten ademruimte