Na een ontspannende vakantie terug aan het werk en al stress krijgen. Herken je dit gevoel? Het klinkt niet logisch, maar veel mensen zitten al vóór de start van de werkweek met hun hoofd (en zorgen) op het werk. Lees deze praktische tips!

Anderen dan weer hebben netjes hun vakantie afwezigheid voorbereid (zie bijvoorbeeld ons artikel Werk en verlof: zo vertrek je stressloos op vakantie) maar krijgen al vanaf dag één een overload aan stress door een uitpuilende mailbox en de stapel “dringend” af te handelen.

Deze vijf super tips houden je zen !

Neem je zen-gevoel mee naar het werk en start met een goede planning en een aantal van de onderstaande tips. Niet alle tips zijn toepasbaar voor iedereen of in ieders situatie. Pik mee wat voor jou nuttig lijkt. En laat ons gerust je mening of ervaring weten! (Dit is een ge-updated artikel van 2018)

1. Haal niet het maximum uit je vakantietijd

Een verduidelijking is hier wel op zijn plaats. Het is verleidelijk het maximum uit je vakantietijd te halen door bijvoorbeeld te regelen dat je op zondagavond thuis komt. Maar het is echt zinvol om toch een dagje vroeger en in alle rust uit te pakken, boodschappen te doen, een aantal voorbereidingen te kunnen treffen, je planning voor te bereiden en ze