Na een verkwikkende vakantie komt ook de tijd om je  dagdagelijks werk terug aan te vatten. Was je eerder al zen dan is het de bedoeling dat je na je welverdiende vakantie niet van je sokken geblazen wordt door de taken, meetings en te beantwoorden e-mails.

Rond deze periode zou je dus al terug op kruissnelheid moeten zijn. Mocht je toch nog “je draai” niet gevonden hebben naar een gezonde workflow bieden we je graag nog een aantal tips. Wég met de post-vakantie blues!

In deel 1 kreeg je wat handige timemanagement tips om krachtig en efficiënt het hoofd te bieden aan de berg werk na je vakantie.
In deel 2 kreeg je een aantal eenvoudig toepasbare hints om (terug) mindful te zijn op je werkplek.

We ronden af met deze keer door lezers gestuurde tips waarbij je zelf kan bepalen of die ook voor jou zinvol en relevant zijn. Doe er je voordeel mee en vooral … have fun!

De berg ruimen

Zijn er nog steeds een aantal taken en zaken die je moet afhandelen van tijdens je vakantie? Maak er prioritair werk van zodat je deze “sluimerende onrust” kan elimineren uit je dagelijkse gedachten. Een stappenplan dus. Maar wat als die taken nu juist niet prioritair zijn, maar desalniettemin dus blijven liggen om “ooit” afgehandeld te worden omdat je huidige taken belangrijker zijn?

Een supertip is dan om een paar dagen extra vroeg te beginnen werken. Denk aan twee of zelfs drie uur. Die extra tijd is dan exclusief om deze ballast op te ruimen. Maak een volgorde en begin hierbij met een aantal gemakkelijke zaken zodat het lijstje direct snel slinkt. Dat geeft je een goede mind-set. Maak ook een lijst van de moeilijker of ingewikkelder zaken en plan die kordaat in. Wees in dit alles realistisch.

Mindfulness oefeningen op het werk

Je hoeft geen oefeningen van