Itam werd opgericht in 2004 door Björn Prins. Hij is psycholoog en doctoraatonderzoeker aan UGent en schreef een aantal boeken over mindfulness, heartfulness en de toepassingen er van in een professioneel leven. Naast psychiater Edel Maex en dokter David Dewulf mag hij één van de gangmakers van mindfulness genoemd worden in Vlaanderen. Itam is een  een belangrijke speler en een mindfulness pionier in Vlaanderen samen met de organisaties van Edel Maex en David Dewulf. Al sinds 2004 traint Itam zowel particulieren als bedrijven op een wetenschappelijk gegronde, no-nonsense manier.


Omdat de laatste jaren er een duidelijke trendverschuiving merkbaar blijkt te zijn gaat Itam zich nu opsplitsen in 2 twee organisaties die zich elk specialiseren op een doelgroep.

Particuliere personen zijn in eerste instantie op zoek naar persoonlijke zelfzorg. Bij bedrijven daarentegen stijgt de vraag naar een duidelijk onderbouwde totaalaanpak die geïntegreerd is in Human Resourses (HR).

Mindfulme.be en Itam.be

Om beide doelgroepen met een specifieke focus te kunnen ondersteunen, wordt Itam opgesplitst in Itam voor de bedrijven (itam.be) en Mindful Me voor de particuliere klanten (mindfulme.be).

Björn Prins: “We zien een opmerkelijke evolutie. Zowel bedrijven als individuen willen bewust aan hun mentale gezondheid werke