Boek van Z. Segal, M. Williams en J. Teasdale 

Boek Mindfulness en Cognitieve therapie bij depressie:

Deze tweede editie van dit standaardwerk over op mindfulness gebaseerde cognitieve therapie (MBCT) bij depressie bevat alle essentiële kennis en vaardigheden voor professionals in de gezondheidszorg die MBCT willen aanbieden. In de baanbrekende eerste editie van dit boek (met de titel Aandachtgerichte cognitieve therapie bij depressie) deden de auteurs verslag van de ontwikkeling van de achtweekse MBCT-cursus voor depressie, en gaven zij stap-voor-stap-instructies voor groepssessies met meditaties, mindful bewegen en cognitieve interventies. Nu vullen ze die informatie aan met aspecten van de behandeling die in de afgelopen tien jaar essentieel zijn gebleken.

Het
boek is volledig herzien en sterk uitgebreid met de meest recente wetenschappelijke en klinische inzichten. Het bevat nieuwe hoofdstukken over het inleidende gesprek, zelfcompassie, de groepsbespreking achteraf, de optie van een mindfulnessmeditatiedag en de drie minuten ademruimte. Tevens bevat het een up-to-date overzicht van de resultaten van studies naar de effectiviteit van MBCT bij zowel depressie als andere psychische en lichamelijke problemen.

Bij het in dit boek beschreven achtweekse programma horen veertig handouts en elf geleide meditaties, waarvan de tekst- en audiobestanden gratis te downloaden zijn.

Blader in dit boek

Over de auteurs Zindel Segal, Mark Williams en John Teasdale:

Zindel Segal is hoogleraar psychiatrie aan de Universiteit van Toronto

Mark Williams is hoogleraar klinische psychologie aan de Universiteit van Oxford en een internationale autoriteit op het gebied van wetenschappelijk onderzoek naar mindfulness. Hij ontwikkelde samen met collega’s Mindfulness Based Cognitive Therapy (MBCT), waarmee hij mindfulness introduceerde in de cognitieve therapie.

John Teasdale was tot zijn pensioen onderzoeker aan de Medical Research Council’s Cognition and Brain Unit in Cambridge, Engeland.

Samen met Jon Kabat-Zinn schreven zij het publieksboek Mindfulness en bevrijding van depressie.

424 pag | ISBN 9789057123894 | Adviesprijs: € 64,95 | te koop bij de meeste webwinkels

<script type=”text/javascript”>var bol_sitebar={“id”:”bol_1603019077574″, “baseUrl”:”partner.bol.com”,”urlPrefix”:”https://aai.bol.com/openapi/services/aai/”,”productId”:”productid=9200000009984220″,”familyId”:””,”site_id”:”34714″,”target”:true,”rating”:true,”price”:true,”deliveryDescription”:true,”button”:true,”link_name”:”Mindfulness%20en%20cognitieve%20therapie%20bij%20depressie”,”link_subid”:””,”background_color”:”#FFFFFF”,”text_color”:”#CB0100″,”link_color”:”#0000FF”};</script><script type=”text/javascript” src=”https://partner.bol.com/promotion/static/js/partnerProductlink.js” id=”bol_1603019077574″></script>

Interessante boekbesprekingen voor jou: