David Dewulf boek mindfulness in je relatie

Meer evenwicht en diepte in je relatie dankzij mindfulness

In dit boek trekt Dr. David Dewulf de milde, niet-oordelende houding die mindfulness typeert door naar je relatie. Door deze houding kan je jezelf en anderen accepteren zoals ze zijn. En dus ook in de liefde kan die milde blik je helpen om je relatie te verdiepen en je seksleven een nieuwe dimensie te geven. Toch is deze doortrekking niet zo evident zoals ze lijkt.

 Mindfulness is vooral een persoonlijke beleving.

Je kunt samen ergens naar kijken, luisteren, en ervaren. Je kan samen met je partner opmerkzaam en met aandacht je leven leiden en uiteraard kun je dit delen met elkaar, maar toch lijkt mindfulness eerder een persoonlijke beleving.

In de eerste twee hoofdstukken lijkt deze denkoefening niet echt samenhangend te zijn. Op de linkerpagina’s staan mooie teksten, die echter wel op zichzelf staan en niet persé gerelateerd zijn met wat rechts staat. In het begin komt dit verwarrend over. Vanaf hoofdstuk drie komt wat mij betreft David Dewulf echt goed op dreef en wordt de boodschap en de relatie met mindfulness duidelijk.

Het boek toont je stap voor stap hoe je een geschenk kan worden voor elkaar.

Met inspirerende teksten, concrete voorbeelden en praktische tips helpt David Dewulf je op weg naar meer evenwicht en een diepe verbondenheid met je partner. Na het lezen kan je wel het gevoel hebben dat het boekje verder én dieper kon gaan. Misschien wel een gemiste kans. Desalniettemin bevat het boek voldoende uitdagingen die als je ze aangaat voldoende “leerstof” is.

 
Zoom op Paul Van Hooydonck

Op de bijgeleverde gratis CD staan 6 mooie meditaties van Paul Van hooydonck. Paul is zelf ook een autoriteit en veel mensen kennen hem al. Hij was in 2007 de eerste boeddhistische monnik (Bhante Vayama) en verbleef twaalf jaar in boeddhistische kloosters in Nepal, India en Sri Lanka. Meer over Paul Van hooydonck  en zijn activiteiten vind je op de website van het Ehipassiko Boeddistisch Centrum .

Mindful seks?

“Mindfulness in je relatie. Geschenken van liefde en intimiteit” bouwt verder op de hartelijke houding zoals onderwezen door de Boeddha, de liefdevolle communicatie in de traditie van Thich Nhat Hanh en mindful seks geïnspireerd door de oosterse tantra. Er staan in het boek goede adviezen om naar je relatie te kijken. De mindfulness- en compassie-principes worden zeer mooi vertaald naar je relatie.

Het boek is dan ook een aanrader voor wie zijn relatie een plaats in zijn hart wil geven.

Over de auteur Dr. David Dewulf:

David Dewulf is arts en een autoriteit op het vlak van mindfulness. Hij trok jarenlang de wijde wereld rond op zoek naar de diepere betekenis van het leven. Dr. Dewulf legde zich toe op Life Coaching, Mind/Body Medicine, Tao en mindfulness. In 2001 richtte hij het Instituut voor Aandacht en Mindfulness (I AM) op en ondertussen geeft hij al jaren mindfulnesstraining, zowel aan volwassenen als aan jongeren. Zijn instituut leidde ook vele mindfulnesstrainers op. Daarnaast werkt David Dewulf nauw samen met verschillende universiteiten om het effect van mindfulness verder te onderzoeken. Na meer dan 15 jaar bezig te zijn geweest met mindfulness richt hij zich nu meer en meer op compassie en heartfulness en de integratie er van voor een integere en liefdevolle samenleving.

79 pag. | ISBN 9789401404181 | Adviesprijs: € 19,99 | Te koop bij de meeste boekhandels

Deze boeken hebben we gelezen en zijn aan te raden

[bol_product_links block_id=”bol_5c5c1d65e1859_selected-products” products=”1001004010978399,9200000040686454,1001004006859969″ name=”daviddewulfboeken02″ sub_id=”” link_color=”FFFFFF” subtitle_color=”FFFFFF” pricetype_color=”FFFFFF” price_color=”FFFFFF” deliverytime_color=”FFFFFF” background_color=”1a80b6″ border_color=”1a80b6″ width=”920″ cols=”3″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Onze vzw ontvangt een kleine vergoeding hierdoor. U helpt ons hiermee onze site in de lucht te houden.
Uw aankoopprijs is identiek als u rechtstreeks bestelt.