Today is a gift, thats why it is called “present” …

Het is de periode van het jaar. Iedereen wordt wat zenuwachtiger en veelal alles behalve mindful. We komen in een feestelijke stemming en willen ook nog van alles gedaan hebben. De tijd van feestjes en recepties wordt best wel druk. Vooraf niet kunnen kiezen tussen de geschikte outfit, nog snel een telefoontje van een vriendin met een half oor aanhoren, te laat vertrekken, onderweg toeteren op de wagen die net te traag vertrekt en arriveren op automatische piloot.

Nieuwe mensen, nieuwe namen die je seconden later al weer vergeten bent. Aanschuiven aan een buffet, eten zonder te proeven. Aanschuiven aan het toilet en ondertussen je mails consulteren op je smartphone … Als deze situatie je enigszins bekend voor komt dan weet je dat we heel wat zaken “doen” op automatische piloot. Ieder van ons beschikt over een immense database vol gedachteloze, passieve standaardhandelingen waar we op ieder moment gebruik van (kunnen) maken.

Wat dacht je om deze mooie periode eens écht te “beleven”. Zet de automatische piloot even uit en beleef bewust ieder moment.

Denk er eens over …

Rijden. Koken. Proeven. Tanden poetsen. Vrijen. Praten. Genieten.
De beginnersgeest is een prima hulp hierbij. Doe, bekijk, vraag, en beleef alsof het de eerste keer is.

Check!

Mogelijks zijn deze artikels ook interessant voor jou: