Positieve druk of stress zorgt voor hogere dopamineniveaus in je brein. Dat geeft je een positieve drive! Als je vandaag iemand vraagt hoe het is, is de kans groot dat ie “druk-druk-druk” antwoordt. Toch kan de snelheid van vandaag ten koste gaan van de kwaliteit van je dagelijks leven, je relaties, of zelfs je gezondheid. Je tempo bewust naar beneden halen wordt dan een noodzaak om te vermijden dat negatieve stress je leven binnen glipt. Voorkomen is simpel én gezond!

5 gouden tips om trager te leven en een crash te voorkomen

Als druk-druk-druk uit de hand loopt is er een probleem. Trager leven heeft heel veel voordelen:

  • Je stressniveau daalt, wat zorgt voor een rustiger gevoel en wat rechtstreeks je gezondheid beïnvloedt,
  • Je kan beter je focus bewaren op je werk en in je vrije tijd, wat zorgt voor betere prestaties en een gevoel van beloning,
  • Je gaat bewuster leven en krijgt minder het gevoel dat je leven in een sneltreinvaart van de ene naar de andere maand vliegt,
  • Je maakt meer en betere connectie met andere mensen of je kinderen, wat je mentaal rijker maakt én interessanter voor anderen.

Trager leven heeft veel voordelen maar het is niet evident in de huidige prestatiecultuur. Integreer op een verstandige manier een aantal zaken zodat je geen ongewenste botsingen krijgt met je professioneel leven. Ontdek met onze vijf tips hoe jij voordeel pakt bij trager leven.

  • Plan je dag vooraf

  • Sta 15 minuten vroeger op

  • Eet met aandacht

  • Plan je doelen realistisch

  • Ga ontspannen de nacht in.

Een voorproefje:

In deel twee halfweg december belichten we in detail hoe je bovenstaande tips toepast zonder dat het je extra inspanning of -godbetert- extra stress kost. Traag leven in een wereld in volle vaart is niet zo evident als het gemakkelijk geschreven wordt.

Video boven:

In een Ted Talks van 2013 duwt ene Andy Puddicombe je met de neus op de feiten. Ontnuchterend? Meneer Puddicombe is ondertussen multi-miljonair geworden met zijn app Headspace (te vinden in Google Play en Apple Store) dus hij kan het zeker kalm aan doen. Neen, alle gekheid op een stokje: in 10 minuten hoor je waarom het draait. De rest is aan jou!

Deze artikels zijn mogelijks ook interessant voor jou

Deel je mening

Heb je interessante of leuke links die je wil delen ?
Of wil je gewoon je mening kwijt?
Een nuttige aanvulling? Graag!
Schrijf hieronder je bericht (e-mailadres niet verplicht).