Als je kinderen mindfulness leert geef je ze belangrijke tools die ze hun hele leven kunnen gebruiken. In die toolbox zitten tools die ze gebruiken om zelfvertrouwen op te bouwen, om te gaan met stress en spanningen, en omgaan met ongemakkelijke of uitdagende momenten.

Vijf zaken om aandacht voor te hebben als ouder

Hou het speels en plezierig

Je kind(eren) opvoeden is een serieuze zaak. Wellicht de belangrijkste taak in je leven die je ooit zal krijgen. Er kan zelfs een (te) grote druk ontstaan waardoor ouders vervallen in een aantal patronen die het plezier van een kind kunnen ontnemen. Let dus op om overdreven gefocust te zijn op taken, klusjes, huiswerk, en activiteiten die je koppelt aan het een of het ander. Verlies dus de spontaniteit en het spontane plezier en spelen niet uit het oog.

Wees zelf het voorbeeld

Kinderen kijken op naar hun ouders en spiegelen zich aan hen. Ons gedrag bepaalt grotendeels hoe zij later in de wereld zullen willen staan en hoe zij hun gedrag daarop aanpassen. Hoe je zelf mindful en met compassie in het leven staat is dus super belangrijk. En kinderen zien alles.

Luister naar je kinderen met oprechte nieuwsgierigheid

Niet alleen naar wat ze je vertellen maar ook naar wat ze je willen vertellen bijvoorbeeld als het ee