Van autorijden word je anno 2021 niet gelukkig toch? Echter, veel van die nervositeit doen we onszelf aan. Toch is het super gemakkelijk om een geconcentreerde, minder gestreste en minder reactieve chauffeur te zijn. Mindful autorijden is de uitgelezen kans om momenten van aandacht in je dag te brengen.

Wist je overigens dat we per kilometer 100 tot 150 beslissingen nemen en dat we tot 1.000 psychomotorische vaardigheden gebruiken om van A naar B te rijden?

Drie super gemakkelijk tips om toe te passen in de wagen

Vloeken of boosheid lost niets op

Velen vinden dit een verbale en ongevaarlijke uitlaatklep. Maar laat je niet misleiden, het heeft wel degelijk impact op je gevoel. Neen, het is natúúrlijk niet leuk als je voorganger aangeeft dat hij links zal afslaan om vervolgens naar rechts af te slaan. Of eentje die aan een slakkengang je normale snelheid beperkt. En hell, die lichten slaan op rood op het meest ongepaste moment dan.

Verkeerslichten worden niet sneller groen als je vloekt of je je opwindt. Chauffeurs worden niet verstandiger als je toetert. Alleen jij ervaart de negatieve impact. Doe jezelf een plezier en geef eens de eerste 10 idiote, stomme, blinde arrogante, kl*te brokkenpiloten een vorm van milde genade. Het effect merk je onmiddellijk! En maak dan van die mildheid een gewoonte, voor iedereen die niet doet in het verkeer wat jij wil. :-)

Aandacht & Acceptatie

Voor je vertrekt: haal een paar keer adem en kom t