Mindful mailen?  What’s in a name. Efficiënt werken zorgt voor minder stress en minder hommeles in je hoofd.

“Zen met je e-mail”

Dit zijn drie super handige tips om zen te blijven in een druk e-mail tijdperk:

Hoe meer e-mail zich nog in je mailbox bevindt , hoe onprettiger het gevoel dat je mogelijks krijgt bij het openen van je mailbox. Het is niet altijd de leukste verrassing als je ’s morgens je e-mailprogramma opent. De beste bonustip is dan ook : begin de dag niet met het openen van je mailbox.

Idealiter plan je ’s morgens een moment waar je voor het eerst je e-mail behandelt. Nochtans blijkt in de praktijk dat dit het eerste ritueel van de dag. En in iedere cursus timemanagement komt naar voor dat on-efficiënt omgaan met je mailbox heel wat onrust brengt.

Checklist: Drie gouden tips

1. Als het beantwoorden van een e-mail je minder dan drie minuten zal kosten beslis dan om dat meteen te doen.

En ervaar meteen het heerlijke gevoel om zo snel een e-mail te kunnen verwijderen uit je Inbox.

2. Als het beantwoorden van een e-mail je meer dan drie minuten zal kosten plan dan onmiddellijk datum en uur dat je de mail zal beantwoorden. In Outlook bijvoorbeeld kan je de mail in één keer slepen naar je agenda. Verplaats dan de mail naar een Todo map in je mailbox en ervaar ook nu weer het heerlijke gevoel om een e-mail te kunnen verwijderen uit je Inbox.

3. E-mails die geen actie vereisen laat je best ook niet in je Inbox. Klasseer deze mails direct in (een) aparte map(pen).

Bezorg ons je beste tip !

Word gigantisch rijk

De gouden tip die je zelf gebruikt om zen in het leven te staan, zen te zijn met vrienden of zen op de werkvloer is ons veel waard. Eeuwige roem, BV-schap of een boek kunnen we je niet bieden. Wel vermelden we je naam, maar alleen als je dat leuk vindt. Deel je onderaan dit artikel je kennis?

Mogelijks vind je deze artikels ook interessant