Onderzoeker Björn Prins (UGent en ITAM) werd op 9 februari geïnterviewd door Radio 1. In het interview vertelt hij eerst kort wat mindfulness eigenlijk is en hoe je mindfulness kan linken aan omgaan met kanker. Momenteel werkt Björn Prins aan een doctoraat hieromtrent (Universiteit Gent).

De Universiteit Gent wil namelijk onderzoeken of mindfulness voor sommige mensen zinvol kan zijn en waarom sommige patiënten er baat bij hebben en andere niet. Niet of mindfulness genezend is.

Bjorn Prins vertelt in het radio-interview meer over het geplande onderzoek verloopt en over hoe mindfulness wel degelijk iets kan betekenen voor een patiënt. Het onderzoek zou mogelijks deze hypothese kunnen bewijzen. Zijn vermoeden is dat mindfulness vooral zal werken bij mensen die heel sterk piekeren en waar de emoties blijven hangen.

100 kandidaten gezocht voor onderzoek

Voor het onderzoek te Gent, Brussel en Hasselt worden 100 kandidaten gezocht die willen meewerken. Dit zijn mensen waarbij de  eerste behandelingsfase achter de rug is. De geselecteerde kandidaten krijgen een gratis mindfulnesstraining (normaal 300 Euro).

Meer informatie

itam.be of via mail

Beluister het interview

Het interview zelf kan je terug beluisteren op desbetreffende pagina van Radio 1 of via deze rechtstreekse link