Een aantal ziekenfondsen in België richten reeds zelf mindfulness workshops in voor hun leden en geven korting als deze een training volgen bij Itam of Iam, 2 gerenommeerde aanbieders.

Ook ziekenfonds Partena zit nu heil in mindfulness. Wie  een mindfulnesstraining volgt bij Itam krijgt een korting van 50 Euro. Bij de inschrijving dient de kortingcode Mindful@Partena vermeld te worden.

Mindfulness kan burn-out voorkomen

Met mindfulnesstraining beter burn-out voorkomen dan genezen.

Uit verschillende studies blijkt dat Mindfulness kan helpen om een burn-out te voorkomen. Dankzij deze aandachtstraining leer je sneller en beter de noodsignalen van je lichaam en je geest op te merken. Door niet langer weg te vluchten voor of te vechten tegen de dagelijkse stress creëer je meer rustmomenten. Zo vermijd je dat je energie helemaal opraakt.

Online mindfulness leren

Dankzij de samenwerking met Mindfulness Center in Zweden ontwikkelde Itam een online trainingspakket via instructievideo’s en geleide oefeningen kun je nu ook online Mindfulness leren. Dankzij korte oefeningen leer je stap voor stap deze unieke stressreductietechnieken toepassen. Ook voor mensen met weinig tijd is dit programma uitermate geschikt. Wat kan immers geen 10 minuten wachten? De kostprijs voor de online cursus is 75 euro.