We doen het echt te weinig: vieren hoe goed het gaat. Niet dat we nu direct de grootste feestneuzen moeten worden maar een microfeestje kan op veel manieren.

Hefboomeffect is iets mega groot maken

Wie op de beurs belegt wil het dikwijls bij winst (en niet bij verlies :-)): een stijging van een aandeel vermeervoudigen doe je met moeilijke constructies en instrumenten. Succes niet gewaarborgd. Een hefboomeffect met geluk, beste vrienden, gaat véél eenvoudiger. Succes gewaarborgd.

druk druk altijd druk

De praktijk van het leven

Door de week zijn er dikwijls voorvallen die je zeker wel even gelukkig maken: kleine of grote meevallers, goed nieuws, het terugzien van een vriend, een gewonnen voetbalmatch, …

En natuurlijk zijn er evenzo vrienden, kinderen of je partner die je hun gelukkige momenten delen. Denk even wat er in beide gevallen dikwijls gebeurt. Juist ja, meestal doen we verbaal de juiste dingen en geven we zelfs een schouderklopje. Er wordt akte genomen van het heuglijke voorval en heel kort daarna zijn we weer bezig met de orde van de dag.

Kortom: WE ZIJN TE DRUK OM BIJ HET MOMENT STIL TE STAAN EN HET TE VIEREN. Vieren kan en mag natuurlijk altijd met een glaasje bubbels of met een heerlijke kop koffie of thee, of met een verwennertje. Maar je kan heuglijke zaken ook anders vieren. Ik herhaal:

We zijn te druk om bij het moment stil te staan en geluk te vieren

We moeten beter worden in het vieren :-). Of het nu om een groot of klein geluk gaat. Of het nu van je kinderen, je partner, je vrienden of jezelf gaat. Doe eens net iets meer dan enkel een verbaal schouderklopje. Laat hen hun hun ervaring her vertellen en her beleven. Vraag details en speel er op in. Je zal mee genieten van hun geluk. Écht!

Genieten van je eigen geluk

Ook dit is gemakkelijker en goedkoper dan een pilletje. In dit artikel staat een super toffe oefening voor ’s avonds (en waar je bovendien ook nog eens goed van slaapt!), maar simpelweg méér aandacht geven aan élke vorm van geluk die een glimlacht op je mond tovert heeft een hefboomeffect. Als iets leuks voorvalt, sta er eens écht bewust bij stil en geniet meer en langer van dat moment. Overdreven ? Probeer het maar en trek je conclusie.

Tip !

Je kan er een goede gewoonte van maken om met je partner of met de kinderen de dag te overlopen en de leuke momenten te herbeleven door er over te vertellen.

Deze artikels zijn mogelijks ook interessant voor jou

Meer informatie op mindfulness-heartfulness.eu