Met een zes-daagse opleiding leer je over het “mindfulness voor kids” programma.  Het door I AM voorgestelde programma is een wetenschappelijk onderbouwde methode, op hun maat gemaakt. Het versterkt de aandacht en concentratie van kinderen én leert hen te ontspannen en om te gaan met emoties. Dit programma is gemaakt om kinderen te helpen in hun innerlijke kracht te komen en er te blijven. Bovendien ondersteunt het creatief en heartful denken. Kortom het “mindfulness voor kids” programma laat kinderen toe om veerkrachtig door het leven te gaan.

I AM (Instituut voor Aandacht & Mindfulness) van Dr. David Dewulf is één van de toonaangevende gangmakers als het over mindfulness gaat. David Dewulf geeft trainingen of opleidingen in België (via I AM) en Nederland (in samenwerking met See True).

Vanaf 29 november bieden zij gespreid over 6 dagen een unieke opleiding tot kindertrainer aan. Tijdens de opleiding leer je het 8 wekenprogramma voor kinderen van 7 tot 12 jaar met minimaal een normale intellectuele begaafdheid. Er wordt gewerkt met kabouterfiguren om de boodschap van mindfulness en zelfcompassie over te brengen. De vaardigheden worden op een speelse manier op de kinderen overgebracht zodat ze die in het dagelijkse leven kunnen integreren.