Met een zes-daagse opleiding leer je over het “mindfulness voor kids” programma.  Het door I AM voorgestelde programma is een wetenschappelijk onderbouwde methode, op hun maat gemaakt. Het versterkt de aandacht en concentratie van kinderen én leert hen te ontspannen en om te gaan met emoties. Dit programma is gemaakt om kinderen te helpen in hun innerlijke kracht te komen en er te blijven. Bovendien ondersteunt het creatief en heartful denken. Kortom het “mindfulness voor kids” programma laat kinderen toe om veerkrachtig door het leven te gaan.

I AM (Instituut voor Aandacht & Mindfulness) van Dr. David Dewulf is één van de toonaangevende gangmakers als het over mindfulness gaat. David Dewulf geeft trainingen of opleidingen in België (via I AM) en Nederland (in samenwerking met See True).

Vanaf 29 november bieden zij gespreid over 6 dagen een unieke opleiding tot kindertrainer aan. Tijdens de opleiding leer je het 8 wekenprogramma voor kinderen van 7 tot 12 jaar met minimaal een normale intellectuele begaafdheid. Er wordt gewerkt met kabouterfiguren om de boodschap van mindfulness en zelfcompassie over te brengen. De vaardigheden worden op een speelse manier op de kinderen overgebracht zodat ze die in het dagelijkse leven kunnen integreren.

Kinderen zijn de toekomst !

Deze opleiding richt zich op mensen die in een mindful setting een kompas willen geven aan kinderen om optimaal en veerkrachtig in het leven te staan.

Kinderen zijn de toekomst! Een toekomst waarin kinderen al op jonge leeftijd kunnen leren om meer in het moment te zijn en een beetje vriendelijker en heartful te zijn naar zichzelf.

Overigens ben je na deze opleiding géén gecertificeerd kids trainer uiteraard. Om dat te worden moet je zowel in Nederland als in België het volledige traject volgen, waaronder deze module. Meer informatie vind je hier.

Alle informatie over deze mindfulness opleiding

Data

vrijdag 29 en zaterdag 30 november 2019
vrijdag 13 en zaterdag 14 december 2019
Vrijdag 17 en zaterdag 18 januari 2020

Kostprijs

950 Euro (check of u recht heeft op gebruik van de KMO-portefeuille)

Inschrijven

hier

Onderwerpen

Tijdens de 6 opleidingsdagen krijg je voldoende theorie met ruimte voor (groeps-)reflectie en word je ondergedompeld in de praktijk via rollenspel, (kindgerichte) meditatie en ervaringsgericht leren.
Volgende onderwerpen komen o.a. aan bod:
wetenschappelijke achtergrond van mindfulness en de toepassingen voor kinderen
de uitgangspunten van mindful opvoeden
communicatie met kinderen en ouders
concepten voor kinderen: de kabouterfiguren, Kwebly en Grommy, Hartenlief, de ‘stille rustige plek’
meditatief en cognitief omgaan met gedachten
de berg en de wolken; omgaan met gedachten
de storm trotseren; omgaan met emoties

Trainer

Nathalie Verschueren

Locatie

Instituut voor Aandacht & Mindfulness
Magerstraat 107
9070 Destelbergen

Inbegrepen in de prijs

Het boek “Mindfulness voor je kids – oefeningen” door Dr. David Dewulf
Een trainershandleiding
Twee supervisies ter waarde van 150 euro.

Informatie op de website van I AM en inschrijven

hier

Voorwaarden voor deelname

Minstens een basistraining mindfulness gevolgd hebben.

 
Mogelijks vind je deze artikels ook interessant