Do more with less ! Wauw, wat een wervende kreet weeral. En laat ons wel wezen, we hebben die al tig keer gehoord of gelezen. En al bijna even dikwijls hebben we de wenkbrauwen gefronst na het wat dieper inlezen van een stuk daarover.

Wel, op het gevaar af dat je straks hetzelfde denkt hebben we hierna toch twee mooie, praktisch haalbare en  makkelijk toepasbare, maar vooral niet-zweverige tips gezet. 

De onderstaande tips hebben we voor duidelijkheid helemaal niet zelf uitgevonden. Er zijn honderden boeken te vinden met ronkende titels over dit onderwerp. De ene tip is al moeilijker dan de andere soms. Heel lang geleden, na het volgen van een seminar (niet eens over mindfulness) ben ik gestart met twee tips waarvan ik vond dat die me weinig moeite zouden kosten en mogelijks -heel misschien dan- wel iets konden teweeg brengen. Nee, ik pas ze niet altijd (meer) toe. Maar als ik me weer eens dreig voorbij te hollen grijp ik er steevast terug naar:

1.  Kom te vroeg op je afspraken

Het dagdagelijks leven bestaat uit afspraken. We zorgen er steeds voor dat we op tijd zijn, maar zeer bewust maken dat je een kwartier vooraf ergens bent heeft een sterke impact op je geest. Hoe vaak is het je al overkomen dat je stressniveau stijgt door een onvoorziene gebeurtenis waardoor je kostelijke minuten verliest? Maar dit bijverschijnsel is niet de hoofdbedoeling van deze tip. Je geest kan optimaal tot de juiste mindsetting komen als je standaard tien minuten te vroeg bent op je afspraak en vooraf helemaal tot rust kan komen. Overigens kan dat ook in je wagen. Zelfs een ademruimte nemen behoort makkelijk tot de mogelijkheden.

Het resultaat is dat je meer relax bent. Je voelt je meer ontspannen en beter voorbereid. Ook tijdens de eventuele rit op weg naar je afspraak zal je merken dat je al heel wat meer ontspannen bent dan als je rijdt om op tijd te komen.

Nog een belangrijke sub-regel hierbij:

Files en onvoorziene omstandigheden kunnen altijd. Dat moet je nu eenmaal voor lief nemen op vandaag. Maar … een file lost niet sneller op als je je druk maakt. Je kan sommige zaken nu eenmaal niet veranderen. Als je ze niet kan veranderen, berust er in. Be mindful.

Als je te laat bent, probeer toch