Wij zijn zelf de architecten van ons geluk !

Een nieuwe week kan veel dingen betekenen.
Veel hangt af in welke situatie je je momenteel bevindt,
maar nog veel meer hangt af wat je zelf voor ogen hebt met deze week.

Een paar eenvoudige tips

Dat we zelf de architecten zijn van ons geluk is ook in mindfulness en heartfulness een belangrijk gegeven. Aandacht hebben en leven in het nu, aandacht hebben voor wat écht telt leveren een belangrijke bijdrage tot je eigen welbehagen en goed gevoel.

Maar eerlijk is eerlijk, het is soms makkelijker gezegd dan gedaan. Lukt het jou moeilijk de oefeningen van een cursus echt regelmatig toe te passen dan zijn laagdrempelige tips in dit artikeltje wel iets voor jou.

  1. Neem een agenda en maak een blad met 7 dagen (of een maand). Plan in deze 7 dagen 5 momenten van 10 minuten waar je in volledige stilte connectie gaat maken met jezelf. Deze 10 minuten zijn ideaal voor een al dan niet geleide ademfocus, een reflectie of gewoon om terug connectie met jezelf te maken. Deze kleine rustmomenten dien je wel echt in te plannen en kosten je amper 50 minuten op een ganse week. Bijna iedere dag 10 minuten inplannen is een haalbare zaak.
  2. Plan 2 dagen in de week dat je al je activiteiten voor minstens een half uur met alle mogelijke aandacht zal uitvoeren. Het mogelijke spectrum is heel breed. Van douchten tot tanden poetsen, koffie drinken, eten (wat is mindful eten), autorijden, een wandeling, … Ken je nog de beginnersg