In een (middelbare) klas van Wilson High School in Portland, Oregon starten 24 leerlingen van een klas drie maal per week met 90 minuten mindfulness.

De leerlingen hebben zich ingeschreven in een mindfulnessklas, bedoeld om angst en depressie te verlichten en om geweld te voorkomen. Mindfulness helpt jongeren beter omgaan met stress, moeilijke emoties en negatieve gedachten.

In de mindfulnessklas oefenen ze met een mix van yoga, zit- en loopmeditatie, visualisatietechnieken, ademfocus en niet-oordelende zijn.

Het volledige artikel vind je hier.

Eén van de initiatiefnemers, Chatard, zegt in het artikel dat de middelbare schooljaren moeilijk zijn voor veel studenten omdat ze onderhevig zijn aan emotionele en hormonale veranderingen, sociale druk en studiedruk. Bij sommige kinderen wordt in school reeds de kiem gelegd van een (mogelijke) psychische aandoening. Door mindfulness effectief te integreren in school boekt het team markante resultaten. Op tussentijdse evaluaties meldden studenten dat de mindfulnessklas hen hielp om hun gevoelens beter te herkennen, beter om te gaan met stress en woede, en dat ze beter afstand konden nemen van negatieve gedachten tijdens moeilijke situaties.

Psychologen aan de Oregon Health & Science University bestuderen het mindfulness programma om de impact ervan op studenten studeren.
(bron AP)

Bestaat er ook hier interesse ?