We moeten er allemaal rekening mee houden. Het coronavirus noopt ons tot een aangepast leven. Je wordt om de oren geslagen met tips en lijstjes. We proberen het iets anders aan te pakken met onder meer links naar korte oefeningen en downloads.

Er zijn zeker ook opportuniteiten door de verplichte Corona-maatregelen

Het blijkt interessant even om te denken hoe je kan genieten van deze situatie. Is deze gedwongen tijd, althans moest het niet gedwongen zijn, zelfs niet iets waar we stiekem naar uit keken? Heb je niet eens uitgekeken naar enkele dagen of weken van rust? Er even uit te stappen, weg van de stresserende mallemolen van het werk en het steeds herhalende dagritme? En ja, er is nieuwe stress: kinderen maken ruzie of doen niet wat je wil, er is de dagelijkse videochat met je werk, andere zaken vergen een aandacht die je anders niet ervoer. Maar he, zeker niets dat je niet aan kan als je gezond bent.

Genieters tijd

Tijd om het boek te lezen dat al jaren ligt te wachten. Tijd om het stof van de ouderwetse gezelschapsspelletjes af te blazen. Tijd voor “wij”-tijd met de kinderen. Gaan wandelen of fietsen is niet alleen leuk (mits voldoende afstand natuurlijk!): je bouwt weerstand op én je zal tijdens je tocht gegarandeerd ook zaken opmerken die voorheen aan je buzy buzy aandacht ontsnapten.

Activiteiten

Leren mediteren in 3 gemakkelijke stappen.

Dit filmpje duurt 2 minuten en leert je de basis van mediteren. Vind je geen tijd om 5 minuutjes je mediteren? Ga dan 5 minuutjes later gaan slapen of sta 5 minuutjes eerder op.

Eens proeven van Yoga?

Je hebt er al veel van gehoord maar je wil weten of het echt iets voor jou is? Myrna van Kemenade maakte een filmpje van 9 minuten voor echte beginners.

Ik heb de smaak te pakken!

Was de vorige oefening iets voor jou? Op youtube zijn talrijke gratis oefeningen te vinden, ook voor beginners. 20 Minuten Yoga voor beginners in het filmpje hiernaast is er maar één van.

Ga op berenjacht

Vanuit Australië was de zoektocht al overgewaaid naar België en nu ook in Nederland. Mensen zetten massaal knuffels voor het raam zodat kinderen tijdens hun wandeling op “berenjacht” kunnen.

Héél véél gratis downloads van mindfulness oefeningen

Hand gekozen en actueel gecheckt
Ga naar downloadpagina

Deze boeken hebben we gelezen en zijn aan te raden

[bol_product_links block_id=”bol_1547482009614_selected-products” products=”1001004004464058,9200000089430815,9200000077785188″ name=”mfn002″ sub_id=”” link_color=”FFFFFF” subtitle_color=”FFFFFF” pricetype_color=”FFFFFF” price_color=”FFFFFF” deliverytime_color=”FFFFFF” background_color=”1a80b6″ border_color=”1a80b6″ width=”920″ cols=”3″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Onze vzw ontvangt een kleine vergoeding hierdoor. U helpt ons hiermee onze site in de lucht te houden.
Uw aankoopprijs is identiek als u rechtstreeks bestelt.
Deze artikels zijn mogelijks ook interessant voor jou

Deel je mening

Heb je interessante of leuke links die je wil delen ?
Of wil je gewoon je mening kwijt?
Een nuttige aanvulling? Graag!
Schrijf hieronder je bericht (e-mailadres niet verplicht).