Bij Google was het eind januari de “Mindfulness Week” en als onderdeel hier van konden medewerkers (Gforce) de screening van “The Connection” bijwonen.

The Connection” is een documentaire film over hoe uit grensverleggend onderzoek blijkt dat er een directe verbinding is tussen je geest en je gezondheid. Toonaangevende experts zoals oa. Jon Kabat-Zinn, Herbert Benson, Sara Lazar, Dean Ornish, David Spiege passeren de revue.

In de onderstaande halfuur durende screencast (NL-ondertiteling instelbaar) zie je de Australische journaliste en filmmaker Shannon Harvey de inleiding geven en vragen beantwoorden. Nadat ze haar diagnose van een auto-immuunziekte kreeg reisde Shannon Harvey de wereld rond op zoek naar de ontbrekende schakel in de zorg en behandeling en interviewde vooraanstaande wetenschappers.

“We hebben meer zeggenschap over onze eigen gezondheid dan zelfs onze artsen.”

Prof. Jon Kabat-Zinn (bezieler van het MBSR, Mindfulness-Based Stress Reduction programma)

Over “The Connection”: Mind Your Body

In de film komen opmerkelijke waargebeurde verhalen van mensen aan bod die door integratie van mindfulness herstelden of beter leerden omgaan met ernstige rugpijnen, hart-en vaatziekten, onvruchtbaarheid, kanker en multiple sclerose. Heel wat wetenschappers, onderzoekers, schrijvers en artsen komen hierbij aan bod. De film laat ook zien dat meditatie succesvol is bij bv. stress en moeilijke situaties.

Op de officiële website van de film “The Connection” staat een schat van informatie.

De trailer komt nogal “Amerikaans” en wervend over, maar op de website kan je gratis 15 minuten bekijken van de film of zelfs tegen een bescheiden bedrag onmiddellijk de film downloaden.

Deze artikels zijn mogelijks ook interessant voor jou
  • foto voor mindfulness-psychology of the mind

Wat is mindfulness?

Volgens University of Cambridge Is mindfulness ... • Een goed onderzochte en effectieve aanpak om je welzijn te verbeteren • [verder]